Zone OREN CIK AID
Jangan noti-noti....
SELAMAT DATANG

p/s: karya saya tak best mana pun...no kopi n pasta taw!
Menulis Bila rajin....Mengedit bila malas....Melakar bila ada Idea..

#bercuti dipulau oren....

Followers

28 November 2012

Fantasy: Xesta





Teringat dekat sorang kawan ini. dia suka cite fantasy...walaupun cite aid merepek dia bce jugak..
rindu dia..heheheh..dulu aid tak sempat nk BW..bila dah cuti mula la operasi BW ini...
cari dia tak ada...FB pun dah tak ada,,,
awak pergi mana?? busy erk?? hehhe..tetiba rindu kat dia....tak tahu la dia bace ke tak cite ini.. kita nak bagi hadiah tisu kat awak lagi ini...^_^
kita rindu dengan cite awak..lama tak update.....-_-

OPSSS ini cerita fantasy taw...tetiba ada mood pulak...yg tak minat cite fantasy aid mintak maaf erk...^_^



“Akak pergi!” jeritan dari Inez membuatkan Lucy kaget.
“Akak tak akan pergi tanpa kamu” tangan Inez digengam. Biar la apa pun yang terjadi Inez tetap akan bersamanya. Gengam tangan Lucy direntap oleh Inez. Dia perlu cepat melepaskan kakaknya itu sebelum terlewat.
“Akak pleases, lepas kan tangan. Inez janji, Inez akan lepas kan diri dari Zodiac. Akak tahukan keadaan kita bila binatang tu dapat apa yang dia nak kita akan dibunuh. Biar kita berpisah nanti dia tak dapat nak mengapa-gapakan kita kerana kita adalah satu. Akak lepas kan Inez, Inez janji Inez akan menyusul akak” bergenang air mata Lucy. Lepaskan satu-satunya waris yang dia ada ke tangan Zodiac? Sebaik sahaja gengaman tangan Inez dilepaskan. Inez membaca sesuatu dan menyebabkan Lucy pengsan. Tubuh Lucy ditarik dari jatuh kedalam gaung. Dia melukiskan sesuatu diatas tangan. Lukisan tersebut mengelingi Lucy. Satu cahaya terpancar diatas badan Lucy.
“Lucy, Inez janji Inez akan menyusul mencari Lucy. Lari la Lucy biar Inez yang menangungnya.” Tubuh Lucy dicembung lalu dicampak kedalam gaung.
“Tangkap dia!” bunyi pekikan arahan tersebut membuatkan Inez tersenyum. Bye Lucy. Dia tersembam akibat dari hentakan yang kuat dibelangnya.
“Cari perempuan tu” arah satu suara garau sebelum Inez jatuh pengsan. 
~~
Demensi Z’ew.
Badan Lucy terdampar dilembah okticos. Sinaran matahari membuatkan dia terjaga.
Inez?? Dia bangkit mencari Inez.
“Inez!” akhirnya dia terduduk Inez dah tinggalan aku. Zodiac aku akan pastikan kau terima padahnya. Lucy nekad.
~~

Mata Lucy sudah pun menjadi hitam sepenuhnya. Di kedua-dua tangannnya dipenuhi oleh satu bebola hijau pekat. Setiap bekas langkah kakinya menjadi lumut. Para pengikut Zodiac yg cuba menghampirnya diikat oleh akar-akar yang menjadi penjaganya. Kuasa Plex. Tiada siapa yang boleh mengatasinya. Sihir terlarang yang sudah menjadi milik sepenuhnya Lucy.
Well well well…tengok siapa yang datang” dari atas singgahsana kelihatan Zodiac bertepuk tangan. Disebelah Zodiac terdapat satu sangkar besar didalamnya kelihat seorang gadis terbaring lemah.
“Aku datang menuntut bela” Lucy merengus. Menahan sakit dada apabila melihat Inez terbaring lemah.
Tongkat sakti milik Zodiac dihayunkan. Perlahan-lahan sangkar Inez dibuka dan Inez terapung ke udara akibat dari magic Zodiac.
“Kau mahukan budak yang tidak apa-apa manfaat ni?” Zodiac menghayunkan tubuh Inez ke dinding. Inez tercampak. Lucy yang melihat hanya mampu mengigit bibir. Lucy berlari kearah Inez. Namun serta merta tubuhnya tercampak. Dia mengelap bibir. Terasa darah pekat mengalir.
“Kalau belum cukup kuat lagi untuk tewaskan aku. kau hanya budak hingusan” Zodiac melemparkan. Inez kearah Lucy.
“Sekarang giliran kau.” Zodiac mengalahkan pengikutnya menyerang Lucy. Lucy mencembung tubuh Inez. Nadi Inez disentuh. Syukur. Inez masih hidup. Tapi dia amat lemah. Lucy ,,mecipta gelung perlindung. Penyikut Zodiac yang ingin menyerangnya tidak dapat menghampirinya. Tubuh mereka terbakar. Sebaik sahaja Lucy menyalurkan sedikit tenaga pada Inez dia bangkit.

“Kuasa Xesta yang kau cari itu tidak bermakna. Selagi aku masih hidup kuasa itu tidak akan sesekali dipindahkan pada sesiapa” Lucy keluar dari bola berlindung. Dia menyeru Plex.
Zodic terkejut. Kuasa terlarang. Kenapa budak ini boleh ada? Kelilingnya sudah bertukar hijau. Pengikutnya terkunci dalam dalam lumut.

Inez meletakkan jambangan bunga matahari diatas makam Lucy. Ya Lucy, Lucy terkorban sewaktu bertarung dengan Zodiac. Zodiac dapat dihapuskan tapi kuasa terlarang tIdak. Kuasa terlarang memakan tuannya. Sebaik sahaja Lucy menghapuskan Zodiac dia telah memindahakan kuasa Xesta kepada Inez. Kuasa yang menjadi rebutan semua. Kuasa kembar yang membolehkan pengamalnya hidup abadi selamanya. Badan Lucy tidak mampu menampung dua kuasa yang kuat dalam satu masa. Plex menjadi pilihannya.
“Akak” rintihnya. “Nanti Inez datang lagi” ujarnya. Dari jauh dia dapat melihat bayangan Lucy yang tersenyum kearahnya. Inez akan jaga amanat akak. Kuasa Xesta milik kita berdua selama-lamanya. Inez berjalan meninggalkan makam Lucy.




MAAF untuk cerita ini...^_^

4 ulasan:

Nurul berkata...

Hai kak Aiddin...adakah org kak Aid cari tu adalah saya??? haha perasan sekejap...

sya mmg tunggu cerita fantasi dari awak... cerita ni ada sambungan ke?
kalau ada sy tunggu smbungan tuh..k..

o-ReN berkata...

hai nurul..yap..lama menghilang...^_^
*memang awak punyg dicari...heheheh :)
tak ada sambungan pun....
cite pendek je...^_^
skill menulis dah hilang...
^_^

Nurul berkata...

Owh....awk masih ingat lagi pasal tisu tu kan...haha..

fb saya dah delete dan sya buat baru...awak boleh add kita nanti...

ha'ah sy x menghilang masih di Malaysia lagi..hahaha..cuma sy sibuk dgn pelajaran...tu lenyap agak lama...he3..maaf buat awak tercari2...he3 ^_^

o-ReN berkata...

heheheeh...
mesti la ingat la..^_^
oh belajar first.
yang lain boleh tunggu....
:)
buat terbaik untuk exm...^_^