Zone OREN CIK AID
Jangan noti-noti....
SELAMAT DATANG

p/s: karya saya tak best mana pun...no kopi n pasta taw!
Menulis Bila rajin....Mengedit bila malas....Melakar bila ada Idea..

#bercuti dipulau oren....

Followers

27 Mei 2012

~Magic Love ~Part 2~


Bola cahaya dilontarkan kepada pengikut dark orge.
Itu hukuman keatas kematian keluarga kami…


(contoh topeng mereka)
Gadis bertopeng emas menghentak kuat kepala salah seorang pengikut orge.
Gadis bertopeng yang mempunyai warna silver dan emas  menyeru pedang pusakanya. Dengan sekali libas sekumpulan orges menjadi abu.
 Dengan gabungan dua gadis bertopeng silver. Hanya dengan sekali jampi. Semua orges hilang disekeliling mereka.
Mereka membuat bulatan magis dalam sekelip mata. Kemusnahan akibat pertarungan tadi menjadi seperti asal tanpa sedikit pun cacat.
“Jom balik tangan aku ni dah bengkak kena cakar dengan orges tak guna tu  ”marah gadis bertopeng emas. Lengan yang luka dipegang.
“Aku suruh kau lawan bukan manja-manja dengan orges. Tu la padahnya ”seloroh salah seorang gadis bertopeng silver. Disambut dengan gelak yang lain.
“Aku kalau nak manja bukan dengan diorang . Lain la macam kau”protes si topeng emas.
“Aku tak kesah janji hati aku berkenan”selamba si topeng silver membalas.Si topeng emas mencebik.
“Dah-dah jom balik. Kalau korang gaduh dekat sini tak pasal-pasal nanti si X-Trek datang”marah si topeng perak.
Mereka mendengus. Tak suka dengan X-Trek suka masuk campur hal mereka.

Kidz memegang tanah. Dapat dirasakan tanah tersebut ada kesan bakar.
“Kita terlambat” ujarnya perlahan.
“Damn!!!”marah Victor.
“Kau rasakan Sky high tu lelaki ke perempuan?” Izzy mengosok-gosok dagunya.
“Aku lebih suka perempuan. Senang cikit kerja aku”Ery tersenyum.
“Senang kau nak masuk line kan”sambung Izzy
“Lebih kurng la”dia ketawa.
“ Hai korang nak ngurat boleh”sampuk satu suara. Mereka berpaling terkejut melihat 4 bertopeng diatas pokok. Seorang sedang duduk didahan, dua berdiri dan seorang lagi bersandar.
“Sky high”desis mereka..
“Yap. Kami Sky high. Kami dengan cerita you all nak jumpa . Kita ada urusan ke?”soal si topeng perak. Dia bersandar pada pokok.
“Kami perlukan kerjasama kalian”Kidz cuba berplomasi.
“Pertolongan macam mane tu erk?”Soal salah seorang si topeng putih.
“Prince of dakness” Kidz memandang kearah mereka berempat.
“Pertama korang nak tahu prince tu hidup atau mati?”Si topeng perak bersuara sambil memandang tepat kearah Kidz
“Yang kedua, kalau ada prince mesti ada king. So nak king atau prince?”soal si topeng putih
“Yang ketiga, bila king dan prince wujud pasti ada pemujanya. So korang nak pemuja ke prince ke or king? ”soal seorang si topeng putih.
Si topeng putih menghayunkan kakinya.
“Last, korang nak tahu pasal kewujudan Sky high?” soal si topeng emas.
Merka semua terdiam. Terlalu banyak yang mereka tak tahu tapi Sky high tahu.
“Jawapan korang ada pada dark hunter. Hapuskan dark hunter. Jawapan tu korang akan dapat. daaa”dalam sekelip mata si topeng emas menghilang.
“Bubye X-Trek. Semoga berjaya” si topeng putih dan perak melambai kearah mereka dan terus menghilangkan diri.
“So apa kita nak buat ni?”Ery binggung.
“Kite perlu jumpa dengan The Elder.” putus Kidz. mereka menganguk.
@@@@@
Melody menghempaskan tubuhnya keatas tilam. Penat betul hari ni. Dia perlu memastikan Pearl café siap untuk esok.
Bunyi ketukan pintu mematikan lamunannya.
“Anak mama ni penat ye…”Juliet mengambil tempat disebelah Melody sambil mengusap perlahan rambut Melody.
“Ala ma, dah biasa la.Cuma hari ni agak penat sikit”adu Melody..
“Mama tak nak Mel terlalu penat. Takut kesihatan Mel terjejas pulak..”nasihat Juliet.
“Kalau Mel perlukan bantuan mama Mel cakap je, pasti mama tolong”kasih nya tumpah pada Melody. Melody mengangguk…

@@@@@@@@@@@@@

Academic aromatic
Melody berlari laju akibat dikejar Mario. Dia bersandar pada sebalik dinding sambil memegang dadanya. Oksigen-oksigen.. serunya.
“Melody keluar la”suara Mario kedengaran. Dia mengintai disebalik dinding. Eh budak ni dah aku cakap tak nak. Tak nak la. Nak paksa-paksa aku tu kenapa.
Melody mengundur setapak demi setapak.
Pukkk…!!!! langkahnya terhenti. Aduh mati aku . Air liur ditelan.
“Miss?” terkejut Melody apabila orang yang disangkanya berubah. Kidz..??
“Melody”suara Mario kedengaran lagi.
Kelam kabut Melody cuba melarikan diri…ting!!!. Idea muncul.
“Oh di sini ye. ” tertiba Mario muncul dibelakang Melody.
“Eh Mario tak perasan pulak” Melody tersenyum sumbing. Sepantas kilat dia menyambar tangan Kidz. Terkejut Kidz dengan reaksi gadis dihadapannya. Berubah wajah Mario Melihat Melody memegang tangan Kidz..
“Aku kacau korang erk?”suaranya perlahan. Menahan rasa.
“Eh aku….” Kidz mengaru kepala. Asal pulak ni….?
“A’ah..aku ada lunch date dengan Kidz hari ni. Aku pergi dulu” Melody menarik tangan Kidz untuk mengikut langkahnya. Terkebil-kebil Kidz. Mario hampa.
“What going on?”soal Kidz sambil melepaskan tangan Melody.
“Sorry sorry , emergency tadi. Terima kasih tolong tadi” Melody menundukan kepalanya berkali-kali.
“Ok daaaa”Melody berlalu. Tercengang Kidz. Apa masalah perempuan tu.
@@@@@@@@
“Bulan hitam dan merah akan muncul. Kegelapan pada saat tu tak akan dapat ditewaskan.” terang Prof Gyu..
“Tapi Prof sejarah dulu ada mengatakan bahawa kegelapan akan terhapus apabila berlaku keajaiban…”tangkas Twinkle….
“Memang pun tapi semasa menghapuskan kegelapan dahulu lady-lady semua terkorban hanya. Mereka je yang mampu hapuskan kegelapan.” Prof Gyu memandang Twinkle. Sayang ladys terkorban sewaktu menghapuskan prince of darkness.
“Tak kan kita tak boleh nak lawan dia” sampuk Hip. Yang lain menganguk mengiyakan.
“Hanya waris The Lady je yang mampu menghalang”
“Selain waris tak kan tak ada kot” bidas Shine..
“Kita terpaksa menunggu keajaiban”Prof Gyu mengeluh.. Sekarang  mereka hanya mamapu menghalang kemaraan darkness. Tapi untuk menghapuskannya agak sukar.
“Keajaiban tak akan selalu ada” Nana bersuara.
“Tapi menurut legenda walaupun tak ada waris The Ladys. Kegelapan  boleh dihapuskan dengan Phoenix.” sampuk Melody. Kelas yang bising tadi akibat dari perbincangan terhenti apabila mendengar bicara Melody.
“Phoenix??”mereka berbisik sesame sendiri. Prof Gyu tersenyum. Memang tak dinafikan Melody salah seorang pelajar yang agresif.
“Phoenix tu burung kan…? macam mana burung hapuskan kegelapan. Dengan bulu dia ke?”soal Angle disambut dengan gelak tawa yang lain
“Bodoh punya perempuan”bisik Nana pada Melody..
“Biasa la otak udang”cantas Shine
“Menyampah aku”tambah Twinkle.Melody hanya dengan tersenyum. Malas nak ulas. Siapa tak kenal Angle the gedikxxzzz…
“Bukan bulu. Tapi pedang Phoenix. Pedang itu dikatakan milik keterunan Lady Vee. Menurut lagenda juga pedang tu memiliki kuasa yang hebat. Ok kelas sampai sini saja kelas kita. Kita sambung next class”
“Lady” perlahan nama itu disebut oleh Melody.
“Jom pergi markas”suara Twinkle menyentak Melody. Kelihatan yang lain sudah pun menunggunya dia dimuka pintu. Dia tersenyum.
“Jom”
@@@
Music aku tak sebagus music cinta mu…

Melody,Shine,Twinkle dan Nana sudah pun mengambil tempat.

Melody bermain piano.
Shine sebagai pemain gitar dan juga rep.
Twinkle memusingkan stick drum ditangan.
Nana sudah mencapai mikrofon.
Lagu heart to heart kedengaran. Seolah-olah mereka menghayatinya. Makmal sains yang dah tak digunakan telah menjadi markas mereka bermain music. Sesekali mereka menyanyi bersama-sama.
Yojeum isanghae byeonhan geot gata yejeonen anteon maldeuldo hago
Nae apeseo nae nuneul bogoseo yaegihae (neo) soljikhage
Museonguihan nunbit ttabunhae haneun pyojeong yejeongwaneun dareun haengdonggwa maltu
Siwonhage mal dolliji malgo yaegihae (neo) teonokoseo
Manheun geol naneun barajin anha geujeo yejeoncheoreomman
Look into my eyes Please look at me now
Nareul saenggakhaejwo oh
Let”s have a
Heart to Heart to Heart (talk)
Deo namjadapge naege yaegihae (deo)
Dapdaphage malgo wihaneun cheok malgo ajik neowa nastay together
Let”s have a
Heart to Heart to Heart (talk)
Nae nun ttokbaro bogo yaegihaejwo (deo)
Mal dolliji malgo hwanage haji malgo
Ijeneun Heart to Heart neowa na Heart to Heart to Heart
Yejeone jajuhadeon ni serenade yojeumen saranghandan pyohyeoni myeot gaena dwae?
Sirheumyeon sirtago anim siganeul gatjago teonokoseo neowa ijeneun Heart to Heart
Eojjeomyeon geureoke byeonhal suga inni da ni mamdaero da matchwo jwoya hani
Utgiji ma! chakgakhaji jom ma! geumanhae (neo) ni meotdaero
Manheun geol naneun barajin anha geujeo yejeoncheoreomman
Look into my eyes Please look at me now
Nareul saenggakhaejwo oh
Let”s have a
Heart to Heart to Heart (talk)
Deo namjadapge naege yaegihae (deo)
Dapdaphage malgo wihaneun cheok malgo ajik neowa nastay together
Let”s have a
Heart to Heart to Heart (talk)
Nae nun ttokbaro bogo yaegihaejwo (deo)
Mal dolliji malgo hwanage haji malgo
Ijeneun Heart to Heart neowa na Heart to Heart to Heart
Mianhadan geu mal cham swipge haneun mal neomu jigyeoun mal
Neon hangsang geureoke kkeutnaEryeogoman hae wae neon geurae wae neoneun hangsang gateun malman hae
Idaero yeogiseo neowa na duriseo nuneul barabomyeo geudaero ireoke
Heart to Heart yeojeonhi naneun neoreul saenggakhae naege yaegihae
Let”s have a
Heart to Heart to Heart (talk)
Deo namjadapge naege yaegihae (deo)
Dapdaphage malgo wihaneun cheok malgo ajik neowa nastay together
Let”s have a
Heart to Heart to Heart (talk)
Nae nun ttokbaro bogo yaegihaejwo (deo)
Mal dolliji malgo hwanage haji malgo
Ijeneun Heart to Heart neowa na Heart to Heart to Heart

X-Trek yang sedang melalui kawasan itu terhenti.
“Kau dengar tak apa yang aku dengar” soal Kidz. Telinganya cuba menangkap bunyi yang dimaksudkan.
“Dengar” jawap mereka serentak..Victor mencari-cari arah bunyi tersebut. Kakinya terhenti di hadapan makmal lama.
Dia memanggil kawannya. Mereka mengintai dari arah pintu. Kepala Victor dibawah, diatasnya Ery,Izzy diatas Ery dan akhirnya Kidz.
Terkejut mereka Melihat makmal yang usang tersebut menjadi bilik music yang mengangumkan. Pandangan mereka jatuh kepada 4 oang gadis yang berada ditengah-tengah studio tersebut.
*

 “Awesome”puji Ery. Izzy mengiyakan kata-kata Ery.  Sesekali Victor tersenyum kearah vokalis. Hebat pujian itu hanya dalam hati. Kidz terpaku kearah pemain piano… Eh dia la. Tak sangka dia boleh bermain dengan baik. Entah macam mana pintu yang mereka duduk mengintai tersebut terkuak. Terkejut mereka…
“Siapa?”soal Nana. Permaianan mereka terhenti. Terkejut mereka apabila X-Trek berada dihadapan pintu. Sambil mengaru kepala mereka dan memandang antara satu sama lain..
“Mmmm”hanya itu yang mampu keluar dari mulut mereka…
Twinkle ketawa kecil lucu dengan aksi mereka….
“Well apa yang X-Trek buat dekat sini”soal Melody sambil menongkat dagu di piano…
“Comel”detik hati Kidz…
“Aku rasa aku ada idea la”tiba-tiba Shine bersuara. Dia memandang rakan-rakannya sambil tersenyum…
Twinkle mengangguk.. Mengiyakan cadangan Twinkle walaupun masih tak jelas.
Melody dan Nana turut melakukan perkara yang sama..X-Trek memandang sesame sendiri. Tidk faham apa yang Twinkle maksudkan.. Idea???
“Masuk la”pelawa Twinkle….
Izzy sudah pun berjalan kearah mereka berempat…diikuti dengan yang lain…
“Korang dah tengok kita orang punya “showcase” secari haram. Apa kata korang main satu lagu untuk kami” Twinkle bermain kata….
“Eh kenapa pulak kita kami kena main satu lagu untuk korang?”bidas Victor…
“Mmm tak sangka X-Terk yang terkenal tu penakutkan Shinee” Nana memandang kearah Shine…Melody hanya menbiarkan rakan-rakannya…
“Buang masa je kami nyanyi depan korang. Tak ada faedah”Victor menyampuk.
“Tak adil la korang dah tengok kami punya show kami pun nak tengok korang buat show gak” pujuk Nana ambil mengenyitkan mata kepada Victor. Victor berdehem. Boleh cair hati aku tengok perempuan ni.
Izzy dan Ery ketawa kecil Melihat reaksi Victor…
“Korang hebat”puji Kidz..Izzy menunjukkan tumb up kepada mereka berempat…
“Memang pun ” kata mereka serentak…
“Apa yang kami dapat kalau kami nyanyi satu lagu untuk korang?”soal Kidz..cuba memancing…Twinkle menarik senyum…
“Nana akan keluar date dengar Victor..”ujar Twinkle…
“You…what??”jerit Nana dan Victor serentak…
“Kalau macam tu aku nak keluar date dengan kau”Izzy bersuara sambil tersenyum…terkejut Twinkle…
“Why not”jawap Twinkle sambil mengangkat bahu…
“Awesome”jerit Izzy…
“Selain dari tu?”soal Kidz lagi..Dia sebenarnya cuba memancing Melody dari bersuara…
“You date dengan kami punya pemain piano dan yang comel tu. Seorang lagi boleh date dengan kami punya pemain guitar…”Twinkle menunjukan kearah Ery dan peralih pula pada Shine…
Kidz mengangguk….not bad…
“But…..”sambung Twinkle..sambil tersenyum…hehehehe….
“But????”Izzy tak puas hati...hadiah dah cukup puas hati ada but pulak…
“rilex guys …benda senang je ni….kita orang akan setuju bila kami puas hati dengan korang punya band song….” korang ingat senang ke kami nak keluar macam tu je…Twinkle tersenyum…Alat music yang mereka gunakan adalah alat magis….Bukan semua orang boleh bermain dengan alat tersebut…Alat tersebut akan memilih tuannya...
“Ala benda senang je tu..orang lain dengar dah tergila-gilakan kami ini pulak korang pasti korang terus jatuh cinta dengan kami”bangga Ery menuturkan kata-kata…
“Okey”ujar Nana tersenyum..jangan bangga lagi….kata itu hanya mampu terluah dalam hati..
“Silakan”Melody memberi laluan..Meraka duduk di satu sudut…
Kidz vokalis. Victor guitar. Ery piano dan Izzy drum…
Izzy memainakan sticknya keatas drum..Dia hairan apabila tiada  bunyi yang keluar..Begitu jugak dngan yang lain..tiada bunyi yang keluar dengan alatan music mereka…Mereka cuba beberapa kali tapi hampa…
“Give up?”sinis Nana
“kami tak”keras vicyor bersuara..
“Kidz”panggil Izzy…dia betul-betul binggung apa yang terjadi…
Kidz menjungkit bahu.. Dia pun tak tahu nak buat apa…
Ahhh dia tak akan putus asa…dia baru nak date dengan Twinkle…aku baru jatuh cinta dah ada halangan pulak..rungut hati Izzy…
Aku akan tunjukkan dan aku tak kan give up..hati Ery berkata-kata
Aduh melepas aku nak keluar date.. Love at first sight aku tu….hati Victor bersuara..
I will make sure you will be my soulmate bisik Kidz.. Serentak dengan itu mereka memejamkan mata…. Dengan penuh semangat mereka mulakan musiz dan Music kedengaran.

Mereka memandang kearah X-Trek. Wajah mereka yang kebinggungan. Lucu melihat gelagat Kidz yang cuba menyanyi namun satu suara pun tak kedengaran… drum,guitar dan piono langsung tidak mengeluarkan Music.. Sesekali mereka ketawa kecil. Mereka tersentak apaabila mendengar musiz..Twinkle,Melody,Nana dan Shine memandang sesame sendiri apabila alatan magis berbunyi.. Air luar ditelan…habis la…
“Nampaknya Day Dream dah jumpa kawan”Melody bersuara yang lain mengangguk.Day Dream.. Alat Music yang disumpah…mereka hanya akan mengeluarkan bunyi bila mereka betul sukakan pemainnya. Mereka dah merasa apa yang X-Trek rasa sewaktu mula-mula bermain Music.
Tepukan diberikan apabila X-Trek sudah pun habis menanyikan satu lagu….
“Good job”puji Nana
“We are”bangga Victor…
“So jangan lupa date kita”sambung Izzy..dia memandang tajam kearah Twinkle…
Mereka menelan air liur.. Lupa akan perjanjian yang satu itu..
“Well….mmmmm”Melody memandang kearah rakan-rakan nya sambil menganguk….
“Kami tak janji”ucap Melody dan sekelip mata mereka berempat hilang…
“shit!!”marah Ery
“Aku suka” Victor bersuara…yang lain ,memandang kearah Victor tak percaya si hati batu boleh jatuh cinta…
“Meraka tak boleh lari dari kita”ujar Kidz..

Bila cinta perlukan madah Music-Music aku akn mengeluarkan madah cinta untuk mu...
Buku history of magis diselak-selak. Sesekali dia mengaris nota-nota penting. Sakit kepala datang tiba-tiba. Dia mengetuk pemukaan meja dengan pensil…
“Boleh join”sapa satu suara.Twinkle yang sedang leka ulang kaji tersentak..tak pernah pulak sebelum ni ada yang akan menegurnya bila di library..Alamak dia ini pulak. Buat apa dekat sini semak betul la…
“Saya cari awk la….”Izzy tersenyum..Dia boleh baca fikiran aku ke? fikir Twinkle
“Yap saya boleh baca fikiran awak”terkejut Twinkle mendengarnya…
“So awak tak boleh la kutuk saya walaupun dalam hati” Izzy tersenyum lagi..Twinkle berasa tidak selesa apabila merasakan ada mata-mata memandangnya…sah!!…kelihatan student yang berada di library ni memandang kearahnya dan Izzy…
“Nak apa?”soal Twinkle malas…dia masih menyelak-nyelak buku…
“Kita ada date dah lupa ke?”Izzy memandang Twinkle..Semakin tertarik pada gadis itu apabila melihat wajah tak selesa gadis itu..
“Bila masa?”dalih twikle..Malas aku nak dating dengan kau..buang masa je…rungut Twinkle dalam hati..
“Masa awak tak akan terbuang bila dating dengan saya..awak tak teringin ke nak dating dengan saya yang kacak dan bergaya ni…”Izzy mendabik dada…Twinkle buat muka meluat…
“Awak cari la orang lain saya busy…dan saya tak keluar dengan orang yang saya tak kenal”bidas Twinkle…
“Kira tak nak la ni?”soal Izzy meminta kepastian..
“Yap saya tak nak dan tak teringin”
Tib- tiba dia merasakan badannya diangkat..Terkejut Twinkle apabla Izzy mengangkatnya mengikut bride style….merah mukanya menahan malu…dah sekelip mata tubuh mereka hilang dari library itu…
Student yang  melihat terkejut…Ramai yang menyumpah Twinkle dan tak kurang jugak yang mengigit jari..

Cinta mampu mencairkan hati yang keras bak konkrit..
“saya nak naik yang ni”Nana menunjuk kearah roller-coaster..
“Bahaya la.kita naik ni la”Victor menunjukkan kearah cawan berpusing..
“Tak seronok la…macam budak-budak”protes Nana
“Okey apa dari naik benda tu…belum tentu selamat lagi…”Victor sudah memandang kearah roller coaster …
“You takut eh naik benda tu?”provok Nana..Raut wajah Victor berubah..
“Siapa cakap aku takut?”
“Okey kalu kau takut kita naik benda ni”putus Nana dia sudah pun berjalan kearah kaunter untuk membeli  tiket…Victor menelan air liur..Aduh perempuan ni memang la. Dengan langkah yang perlahan Victor menuju kearah Nana..Nana sudah pun tersenyum menunggunya…

15 minutes selepas
Victor tersandar lemah di bangku dekat taman tema…dekat 5 kali dia muntah…Nana mengusap-gusap perlahan belakang Victor sambil menghulurkan sebotol air meniral.
“Kan sedang kalau ko cakap yang kau ni gayat”bebel Nana..patut la mamat ni semacam waktu naik benda tu..
“Aku segan”air mineral diminum rakus…
“Lagi segan bila kau muntah macam ni”..Nana ketawa kecil…
“Kau ni comel la..walaupun mulut kau ni agak jahat”Nana duduk sebelah Victor sambil mendongak kearah langit..Merah muka Victor apabila dipuji..
Dia pun tak tahu macam mana boleh setuju keluar dengan Victor…cabaran Victor menyebabkan
Nana agak tercabar…periatiwa tadi bemain difikirannya.
“Cakap je la kau takut keluar dngan aku”Victor memeluk tubuh..
“Apa sebab aku nak takut pulak”..dia memandang tajam kearah Victor..
“Kau takut terjatuh cinta dengan aku kan”Victor tersenyum sinis…
“Siapa cakap aku takut..”
“Kalau macam tu jom”
“Jom”sahut Nana
Cinta sesuatu yang unik bila dua jiwa menjadi satu
Ery memandang Shine yang sedang seronok bermain dengan anak-anak yatim di St John…
Sesekali Shine ketawa girang…Ya dia mengaku dia dah sukakan gadis itu…
Shine menghampiri Ery yang duduk di salah satu bangku tidak jauh dari tempatnya…
“Dah lama tak main macam ni”luah Shine
“Awak suka budak-budak ke?”Ery memandang Shine. Jelas kelihatan mendung diwajahnya…
“Dulu saya selalau main dengan Zero”
“Zero?”pakwe dia ke? Dia cemburu apabila mendengar nama yang keluar dari mulut Shine…
“Adik saya…”fuh lega ingatkan pakwe dia tadi…Ery tersenyum
“Dia dah tak ada. kena bunuh dengan pengikut king  of darkness….”air mata yang disekat tadi menitis….
Ery terkejut melihat Shine yang menangis..bahu Shine dipeluk cuba menenangkan Shine.
“Saya bersumpah saya akan balas dendam..” tekad Shine..dia masih ingat lagi ketika dia sedang bermain dengan adiknya ditaman..tiba langit menjadi gelap dan pengikut darkness  a.k.a orges menyerang..Nasib tidak menyebelahinya apabila darkness melancarkan serang kearahnya dan Zero menolak tubuhnya akibat ingin menyelamatkannya….dia jatuh tersungkur dan Zero terkorban…
“Shhyyy jangan nangis walaupun awak cantik bila menagis tapi awk lagi cantik bila tak menangis..”pujuk Ery…Shine melentokkan kepala dibahu Ery..Dia perlukan sokongan ketika itu…
“Awak tak bersendirian..saya ada disisi awk”Ery menyapu air mata yang mengalir dipipi Shine…

Semakin laju aku berlari dari cinta dia semakin hampir dengan  aku….
Langkah Melody ditahan…
“Aku nak kau jauh kan diri dari Kidz..”Kidz..??
“Kau tak payah nak buat muka tak bersalah…aku nampak kau cuba nak goda Kidz…”marah gadis berambut oren dihadapannya…dibelakang gadis itu kelihatan beberapa rakan-rakannya…
“Kau silap orang ni”Melody cuba berplomasi..
“Kau ingat kami ni buta ke?”sampuk rakan si oren tersebut…
“Yelah kot..mata kau tu dah tak betul…”Melody senyum mengejek…
“Kau…”marah gadis tersebut..
“Aku bagi kau amaran jangan sesekali cuba nak menghampiri Kidz..kau tak kau akan terima padahnya…”
“Apa kau nak buat kalau aku aku dekat dengan Kidz…?”soal Melody…agak lama gak aku tak ‘seronok’..sesekali cari pasal tak apa kot…dia tersnyum..
“ni yang kau akan dapat”serentak dengan itu dapat di diserang…Melody jatuh kebelakang apabila diserang dengan mengejut…dia merasakan sesuatu keluar dari mulutnya…darah…dia Melihat gadis itu tersenyum puas…Melody menjilat darah yang mengalir ditepi bibirnya….dia bangkit lalu tersenyum…
“tu  je ke yang kau boleh buat…?”soal Melody…
Jelas kelihatan wajah tak puas hati dari gadis-gadis tersebut…
“Itu hanya sikit…kau akan terima lebih dari itu jika kau tak dengar amaran aku…”
“What going on?”soal Kidz yang muncul tiba-tiba….perempuan berambut oren dan rakan-rakannya cuak apbila melihat Kidz yang menghampiri mereka…
“Lili just bagi amaran dekat perempuan tak sedar diri ni supaya tak ambil kesempatan pada you” tergedik perempuan dihadapannya itu…naik menyampah aku…bajet hot je…kutuk Melody..
“Tapi kenapa I tgk macam ada unsure-unsur bergaduh ni…”Kidz Melihat meody yang kelihatan cedera…Kidz memandang kearah Lili…dia cukup arif dengan perangai Lili…Siapa tak kenal Lili….kaki kipas mati X-Trek…
“I tak nak pekara ni jadi isu”marah Kidz…Nampak sangat Kidz tak suka kau…kau yang lebih-lebih….kau tengok apa yang aku buat…Melody tersenyum jahat…
“Apa yang kau nak buat kalau aku buat macam ni”serentak dengan itu Melody menarik Kidz dan sekelip mata bibir Melody menyentuh bibir Kidz….
Terkejut Kidz dengan tindakan berani Melody…
“So apa kau nak buat?”soal Melody…Kidz kaku…
“Youuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!”jerit mereka serentak….Melody tersenyum puas…

maaf kalau ada silap...jemput baca contengan yang tak seberapa ni.
ops kalau ada salah silap jgn segan2 bagi tahu...
p/s:maaf kalau ada kesilapan ejaan or tatabahasa..^_^

Tiada ulasan: