Zone OREN CIK AID
Jangan noti-noti....
SELAMAT DATANG

p/s: karya saya tak best mana pun...no kopi n pasta taw!
Menulis Bila rajin....Mengedit bila malas....Melakar bila ada Idea..

#bercuti dipulau oren....

Followers

25 Mei 2012

~Magic Love ~Part 1~





“Juliet tolong la jaga dia dengan baik aku sangat berharap pada kau ” Velon merayu.
Baby yang masih merah itu beralih tangan.
“Aku janji dengan kau, aku akan jaga dia macam nyawa aku ” Juliet memegang erat tangan Velon. Tanda janji dibuat.
“Namakan nya Melody.”
Juliet pastikan dia balas dendam untuk kematian keluarga dia. Desis Velon

18 kemudian.

“Melody turun. ” jerit Juliet. Melody yang sedang enak tidur diatas pokok tersentak.
Bukkk!!! dia terjatuh. Punggung digosok.  Sakit.
“Mama jangan la jerit macam tu tak pasal-pasal Mel dah jatuh sakit mama.” renggek Melody.
Juliet membantu Melody untuk bangun. Tangan Melody ditarik.
“Tak nak pergi sekolah ke?” dia tersenyum
“Alamak mama Mel dah lewat. daaa…” tergopoh-gopoh Melody belari meninggalkan Juliet
Velon anak kau dah semakin besar. Juliet tersenyum.




Quand la lune vient à vous de voir je l”ai trouvé successeurs
  true pour supprimer toutes les ténèbres dans le monde

Academic Aramaic
Melody berlari laju sampai dipagar Academic langkahnya terhenti apabila Melihat group X-Trek tiba. Menaiki kereta. Diiringi jerit dari sorakkan peminat X-Trek. Dia memasukkan earphone kedalam telinga. Baik layan lagu dari layan jerit orang gila.
Kidz

Izzy

Ery

Victor

Dia membetulkan cermin mata dan berlalu meninggalkan  kelompok “orang gila”
“Morning Nana. Shine dan Twinkle?” Melody mengambil tempat disebelah Nana. Bunyi viola dan guitar menjawap pertanyaan Melody.
Macam biasa panaskan badan. Nana tersenyum.
“Tak join?” Nana menggeleng.
“Hari ni cuti..” Nana menunjukan fluet nya yang sudah patah. Melody paham. Pasti ibu nya Puan Alice yang merosakkan  benda itu.
“Malam ni macam biasa?” duga Melody. Nana mengangguk.
“Awal sampai” tegur Shine. Twinkle memasukkan viola kedalam beg khasnya.
“Aku kan selalu awal” Shine mencebik dengan jawapn Melody.
“Malam ni turun padang erk ”Ujar Melody. Shine dan Twinkle mengangguk. Faham sangat.
Perbualan mereka terhenti apabila loceng berbunyi. Mereka masuk ke dalam kelas dan duduk dibarisan belakang. Buku potion dikeluarkan. 



Bila cinta semakin hampir semua keresahan menjadi-menjadi.


Mereka tiba di Pearl café. Baju seragam café tersebut dipakai…

(uniform melody dan twinkle)

(uniform shinee dan nana)

(shinee)

(melody)

(twinkle)

(nana)






Topeng yang mempunyai bentuk rama-rama disarung. Identity mereka adalah rahsia.
“Sorry la aku selalu susahkan korang ”sendu Nana. Segan dengan situasinya yang acap kali menbebankan rakan-rakannya.
“Ala chill la Nana. Kita orang tak kesah pun. betul tak korang ?” Shine memandang Melody dan Twinkle mncari kepastian. Mereka mengangguk.
“Dah-dah tak payah nak buat drama air mata” seloroh Twinkle
“Apa kata kita gegarkan Pearl Café malam ni” Melody tersenyum sinis. Masing-masing seakan faham dengan senyuman Melody.
“Jom!!!!” jerit mereka berempat.
Mereka keluar dari bilik persalinan. Melody menuju kearah bar. Shine mengambil pesanan.Twinkle menyambut tetamu. Nana menuju kearah pentas . Dia membisikan Sesuatu ditelinga pada salah seorang kumpulan Dream High. Sesekali mereka mengangguk.
“The great band contests bermula sekarang !!!”jerit Erik selaku vokalis utama Dream High.
Bunyi tepukan pengunjung memeriahkan suasana.
Kelihatan beberapa kumpulan mengeluarkan alatan muzik mereka.
“Silakan minum X-Trek ”pelawa Shine.
“You  kenal?” soal Izzy dia memeharti pelayan yang memakai mask tersebut. Sangkanya ini kali pertama mereka datang ke Pearl cafe.
“Kenapa kami tak kenal pulak ? X-Trek the popular magican dekat Negara Miltonia. ” ujar Shine. Dia tersenyum memandang Izzy. Dan kita satu sekolah. Kata-kata itu hanya disambung dalam hati. Identiti mereka menjadi satu misteri di café ini.
“Boleh cik..”kata-kata Ery mati.
“Sugar” senada Shine menjawap. Ery memandang Izzy. Lucu dengan nama pelayan itu.
“Okey Cik Sugar, boleh terang kan kami apa yang berlaku” Izzy memandang sekelilng melihat suasana yang agak bising.
“Oh kalu Encik Izzy nak tahu café ni adalah salah satu tempat para musician untuk bertanding selain dari kelab Diomand yang X-Trek kendalikan. Cuma dekat Pearl ni adalah tempat untuk mereka mencari ahli kumpulan sebelum menubuhkan kumpulan.”  Terkejut Izzy. Perempuan ini bukan calang-calang orang. Desis Kidz.
“Sebenarnya kami mencari Sky high”senada Victor bersuara. Shinee mengawal riak.
“Sky high? Apa kata kalau encik tanya pengurus kami ”Shinee berlalu. Dia membisikkan sesuatu kepada Nana. Sesekali Nana memandang kearah X-Trek.
“Kidz kau rasa kita akan jumpa diorang ke tidak?” Ery mencapai jus yang dipesannya. Menanti jawapan dari Kidz.
“Susah aku nak cakap dah lama jugak kita cari. That group popular tapi seperti  tak wujud je aku rasa. ”Kidz memandang kearah bar . Dia seolah-olah tertarik dengan gadis bertopeng hitam itu. Sesekali gadis itu menunjuk ajar beberapa pengunjung untuk menghasilkan not-not music.
“Kami bebesar hati menerima kunjungan X-Trek dicafe kami. Saya Candy pengurus café Pearl” Nana menundukan kepala kepada mereka. Menjadi kelaziman apabila berjumpa dengan ahli magician berpangkat A.
“Jangan terlalu formal”Izzy mempelawa Nana duduk.
“So awak pengurus disini? Boleh kami dapatkan maklumat pasal Sky high ”Izzy menyiku Victor.
“What”dia menyoal geram. Betul la soalan nya. Mereka datang sini pun kerana mendapat khabar yang di Pearl ni boleh dapatkan maklumat pasal Sky High
“Kalau ye pun, sabar la”bisik Izzy pada Victor. Victor tarik muka.
“Cik Candy mesti tahu tujuan kami disini kan. Cik Candy ada sebarang  maklumat tak pasal Sky high ?”soal Kidz. Tujuan utama perlu dicapai.
Nana tersenyum. Dia dah jangka pasti Senate akan cuba menjejak mereka.
“Sky high..??mmmm baru-baru  ni gosip pasal Sky high agak meluas jugak. Tak banyak benda yang saya tahu pasal Sky high cuma satu je la. ”Nana bermain tarik tali.
“Kalu cik Candy tak keberatan boleh bagi tahu kami lokasi nya. ”Kidz menyoal penuh minat.
“Pernah dengar pasal Dark Hunter?”soal Nana…
“Pembunuh paling kejam di Miltonia..”jawap Ery
“Apa kena mengena dengan tu?”Victor bersuara. Kidz memandang Victor. Ah budak ni memang la.
“Kalau korang dapat cari Dark Hunter pasti korang akan jumpa Sky high. ”Nana tersenyum. Jom kita main hide and seek. hehehee..Nana  tersenyum.
“Macam mana kami nak tahu maklumat ni sahih” duga Kidz. Nana menjungkit bahu. Tanda tak tahu.
“Thanks pasal maklumat ni”
“No hal. Berkhidmat dengan X-Trek sudah menjadi tanggungjawap” Nana meminta diri. Sebelum berlalu sempat dia memberi 4 tiket ke pertunjukan band contents.
“Boleh percaya ke dengan diorang ni” Victor meluahkan keraguannya. Kenapa hanya mereka je yang tahu pasal kedudukan Sky high. Sedangkan kewujudan Sky high misteri . Kidz mengangguk. Sukar dia untuk membuat keputusan.
“Aku rasa baik kita siasat pasal pemilik Pearl café dulu. Mana tahu kita akan jumpa sesuatu” cadang Ery.  Dia sendiri pun agak was-was dengan infomasi tersebut.
“Aku rasa betul apa yang Ery cakap. Mana tahu kita kan tahu sesuatu ”Kidz menganguk. Kata sepakat diambil Pearl café perlu disiasat.




ni next cite aidan..kalau ada siapa yang rasa cite ni ada yg xkena jgn segan2 bagi taw aidan...
opss lupa pulak kalau ada yg tak puas hati jgn lupa cakap...^_^
sory kalau ada kesalahan tatabahasa n typing error
xsempat nak edit 100%....
p/s:satu lagi percubaan dari aidan...

5 ulasan:

amaya x raiden berkata...

wahh bestnyer citer ni x sabar nak tunggu next n3. saya suka baca citer fantasy cam ni.

Nurul Najihah berkata...

best..i like...it...

Nurul Najihah berkata...

best..i like...it...

Tanpa Nama berkata...

Smbg lgi......

o-ReN berkata...

amaya: tq sudi baca...aidan pun suka cite fntsy..heheheh
nurul najihah: tq nurul sudi baca cite aidan
tanpa nama: terima kasih...nanti aidan sambung..
^_^