Zone OREN CIK AID
Jangan noti-noti....
SELAMAT DATANG

p/s: karya saya tak best mana pun...no kopi n pasta taw!
Menulis Bila rajin....Mengedit bila malas....Melakar bila ada Idea..

#bercuti dipulau oren....

Followers

1 Jun 2012

~Magic Love ~END~




Black forest
Shine Melemparkan bola cahaya kearah Hunter….Twinkle melancarkan serangan angin kepada Hunter…Melody melemparkan panahan petir kearah Hunter dengan rakus Nana menembak hunter dengan taufan.
Hunter jatuh tersungkur….

.
Shine menyekat peluh didahinya….Topeng perak yang dipakai Shine retak akibat dari serangan hunter…. Kepingan kecil topeng tersebut jatuh…
Melody menahan kesan darah yang mengalir dibahunya….Twinkle dan Nana tercunggap-cunggap..Terlalu susah hendak menghampuskan The Hunter
Cahaya berwarna biru mengelilingi Hunter
“Selamat tinggal Sky high.. Aku akan balas atas apa yang kau lakukan….”jerit Hunter dengan sekelip mata hunter hialng dari pandangan…mereka jatuh terduduk….
“Damn”jerit Twinkle…
Serentak dengan itu..Tempat tersebut dipenuhi kabus….X-Trek muncul dari kabus tersebut…
Mereka mendapatkan Sky high…
“Stop”jerit si topeng silver a.k.a Nana…langkah X-Trek terhenti….
Muncul taufan yang kuat tiba-tiba…
“Hapuskan Hunter”sayup-sayup suara tersebut kedengaran Sky high hilang disebalik taufan…
Ery mengutip sepihan topeng yang jatuh..Dia mengenggam..
“Hunter perlu dihapuskan”kata-kata Victor disambut dengan persetujuan semua…


Cahaya hijau menyelumbungi Sky High….sesekali terdengar bacaan jampi dari mulut Juliet..Tubuh Melody yang terapung diudara jatuh diatas katil..Diikuti dengan Twinkle,Shine dan Nana…
Juliet terduduk disalah  satu kerusi yang terdapat dibilik bawah tanah tersebut..
“Kamu terlalu memaksa diri..” ujarnya perlahan



            Pearl café kelihatan sibuk dengan para pengunjung…bunyi bising bergema…
Melody tersentak Melihat Kidz dihadapanya sambil tersenyum…dia cuba mengawal riak..Sejak peristiwa di kolej dulu Melody mengelak dari terserempak dengan Kidz walaupun dia tahu Kidz mencarinya…
“Gracepelition” pesan Kidz
Melody menghulurkan secawan gracepelition sejenis air yang mengandungi campuran anggur dengan potion untuk tenaga..
“Meriah jugak Pearl café kan”pancing Kidz… Sepasang anak mata itu seperti pernah dilihatnya…
Melody hanya mengangguk..Matanya mencari ahli X-Trek yang lain… Sebelum matanya jatuh kearah Kidz yang berada dihadapannya…. Kelihatan wajah sugul Kidz..
“Kenapa muka macam orang baru putus cinta ni?”soal Melody..Dia mengelap gelas yang berada dihadapannya…
“Putus cinta? Bercinta pun belum…”Kidz merenung air ditanganna..Sesekali di memusingkan gelas tersebut..
“Orang hebat macam awak ni tak kan la tak pernah bercinta…?”soal Melody.. Ini berita hangat ni…desis Melody….
“Apa yang Cik Chocolat boleh bagi tahu saya yang dimaksudkan dengan cinta?”soal Kidz..Chocolat nama samarannya semasa berada di Pearl café…sugar untuk Shine..Candy untuk Nana manakala Twinkle adalah Vanilla…Ia bagi mengelakkan dari dikenali orang…
“Kiranya you dah falling in love la ni? Mmmm I see…”Melody mengangguk….Kidz masih menanti jawapan dari Melody…
“You tengok mereka ”Melody menunjukkan kearah sekumpulan remaja disebelah pentas….
“Cinta tu macam mereka la”ringkas jawapan Melody
“You tahu soulmate?”soal Melody….Kidz mengangguk..Budak kecik pun tahu soulmate itu apa…ayat itu hanya mampu bicara dalam hati…
“Kalau you nak tahu mereka tu dulu tak penah kenal dan tak pernah nak ambik tahu pasal antara satu sama lain…”Kidz memandang kearah yang chocolat maksudkan..Kelihatan mereka ketawa sesame sendiri dan hubungan yang akrab sedikit sebanyak menimbulkan senyumnya…
“Music yang kenalkan mereka…”sambung Melody..
“Music??”
“Yap music  yang satukan mereka kerana music juga mereka berkawan…Walaupun latar belakang yang berbeza….music mempunyai  kuasa magic yang sendiri dia tahu siapa yang akan menjadi pasangan iramanya… sama juga dengan soulmate…hati kita,cinta kita, jiwa kita hanya kita yang tahu dengan siapa kita nak kongsi”terang Melody…Kidz tersenyum puas mendengar jawapan gadis dihadapannya…dia  dah mempunyai jawapan untuk rahsia hatinya…
“Thank”ucap Kidz…
“No bigger dah menjadi satu tanggungjawap menolong Elder”ucap Melody…
Melody berlalu meninggalkan bar tersebut..
“Nak pergi mana?”soal Kidz yang Melihat gadis dihadapanya itu meninggalkan bar tersebut..Melody hanya menghadiahkan sagaris senyum…
‘Senyuman itu..’detik Kidz…takkan dia kot….
Perlahan-lahan Melody.Nana,Twinkle dan Shine menuju kearah pentas….
Mereka menganguk sesame sendiri…
Twinkle mencapai microphone..
“Nampaknya kita punya contents dah sampai ke penghujung…”Twinkle memulakan bicara…
“Sky high..Sky high”kedengaran semua pengunjung menjerit serentak…
Kidz, Ery, Izzy dan Victor tersentak…Sky high?? mereka ke?? Persoalan itu bermain difikiran mereka…
“Okey, okey kami akan umumkan pemenangnya…jeng jeng jeng….”Nana bersuara…Serentak dengan itu terdapat sekumpulan rama-rama  biru terbang kearah mereka …

“Mereka hebat kan?” Kidz berpaling apabila mendengar suara disebelahnya. Berkerut dahi Kidz.
“Dekat sini kami semua tahu yang mereka itu Sky high…” terang gadis tersebut…Dia memeluk guitarnya…
What do you mean with semua orang tahu?”soal Kidz binggung…
“Yap itu la kenyataannya…mesti korang pelikkan kenapa benda ni tak sampai ke pengetahuan pihak luar…”gadis itu tersenyum sambil melihat keatas pentas…
Etoile” bergema suara tersebut di Pearl café.. Sudah tahu siapa permenang untuk content yang dianjurkan oleh Pearl café…
“Well bukan semua orang boleh masuk sini. Walaupun nampak macam semua boleh datang…untuk pengetahuan you hanya yang terpilih je yang boleh masuk Pearl café…. Percayalah Pearl café ni akan wujud bila pemiliknya inginkan tetamunya......” inginkan tetamu? terpilih?
“Mereka semua yang ada dekat Pearl café adalah atas kehendak mereka…X-Trek tak akan jumpa Pearl café kecuali Sky high yang menjemput…”Kidz memproses satu persatu ayat gadis tersebut…dia memang akui sebelum ini dia sndiri tidak mengetahui kewujudan pearl cafe.. Sehingga la mereka menerima kunjungan seekor rama-rama yang dikepaknya tertulis Pearl café dan café ini terletak berdekatan dengan Diomand Café… Dia sendiri hairan dengan café tersebut kerana sebelum ini dia tak penah nampak kewujudannya…
“Sekarang dah percaya?”soal gadis tersebut…Kidz mengakui kata-kata gadis tersebut…
“You kenal ke meraka siapa?”dia dapat merasakan Chocolat orang yang sama…
“Of course la..Dia sekolej dengan kita. Tapi identity yang sebenar kami masih mencari” jawapan gadis tersebut membuatkan Kidz terkejut besar..Rupa-rupanya banyak yang mereka tak tahu…
“Siapa? kenapa bagi tahu I tentang semua ni?apa motif You?” Kidz keliru..
“Woowowoww rilex bro…”gadis itu tersenyum
Gadis tersebut menunjukan sepasang rama-rama kearah Kidz….

“Namanya wonderful… Saya dah jumpa irama dan music saya….”dia mengusap perlahan kepak rama-rama tersebut…
“You don”t answer my question yet..”Kidz bengang…
“Apa motif Sky high jemput korang….apa arahan pertama yang dia berikan kat korang…? Apa yang korang nak tahu tentang Sky high….semuanya Sky high dah bagi tahu…klu??? Mmm rasa-rasanya you all dah pun dapat klu tu..Cuma you all tak sedar….”Kidz binggung…kelihatan Victor,Ery dan Izzy datang kearah mereka…
“Aku pening la”ayat pertama yang keluar dari mulut Ery apabila mereka berkumpul…
“Aku rasa macam kene prank je” Victor geram…Izzy hanya berdiam diri cuba memikir rasionalnya…
“Korang tak boleh duduk bawah telunjuk Senate saja…korang kena jugak buat rancangan sendiri tanpa bergantung pada Senate…Senate pun dapat matlumat dari Sky high…”
“Banyak yang kau tahu pasal Sky high” sinis Victor bersuara…
“Dekat café ni semua orang tahu pasal perkara ni”sampuk satu suara…..seorang lelaki datang kearah gadis dihadapan Kidz lalu mengucup gadis tersebut…
Harry, dan ini Louis” Lelaki tersebut memperkenalkan dirinya, tangan dihulur…mereka menyambut huluran tangan tersebut…
“Nampaknya Louis dah bagi tahu perkara ini pada you all” Harry mencubit pipi Louis.. Gadis itu menjerit kecil…X-Trek hanya melihat pasangan di depannya.. Kalau tak silap mereka, harry ni satu kolej dengan mereka dan mereka pernah terserempak….
“Kenapa selama ini kami tak tahu?”soal Kidz…
“Korang tak nak ambik tahu dan diorang tak nak korang tahu…”pandangan mereka jatuh keatas pentas. Melihat Etoile yang sedang rancak membuat persembahan manakala Sky high hanya berdiri ditepi pentas sambil bertepuk tangan..Anak mata Kidz jatuh kearah Choloate…
“Aku rasa macam kene main je”bidas Ery geram…
“Hari ni ada benda special cikit….”bisik Louis.. Mereka mendengar bicara Louis hanya mampu terdiam…
“Kalau nasib kita baik Sky high akan tanggalkan topeng dia hari ni…”kata-kata haary menimbulkan rasa teruja dihati X-Trek..
“Itu sebab ke Pearl café ramai dari biasa hari ni?”soal Kidz..Harry dan Louis mengangguk…tak sabar aku nak tahu siapa sebenarnya kau Sky high.. bisik Kidz.





Keliling Black Forest dipenuhi kabus yang tebal. X-Trek yang berada diatas pokok hanya memandang Hunter yang terperangkap didalam kabus…
Izzy mengepung Hunter dengan tanah…kaki dan tangan Hunter sudah diikat dengar akar-akar pokok…Kidz memberi isyarat kearah Victor serentak dengan itu satu berbola api dan air bergabung dan menghentam Hunter dengan perlahan-lahan Hunter menjadi beku… Serentak dengan itu satu panahan petir berwarna biru menghentam hunter… Terkejut X-Trek Melihat panahan tersebut… Panah tersebut sungguh kuat  sehingga menghancurkan Hunter dengan sekali panah..….
“Akhirnya hapus jugak binatang ni” ujar satu suara diatas mereka … terkejut X-Trek melihat Sky high berada diatas pokok yang sama dengan mereka…
Sky high membuat backflip serentak..mereka mendarat berhampiran dengan  tempat hunter dihapuskan…

“Lama betul masa yang korang ambik nak hapuskan Hunter tu kan..”sinis si topeng silver bersuara…
“Apa-apa pun thank a lot atas pertolongan korang…”si topeng emas memandang X-Trek..
“Ini sudah menjadi tugas kami”uajr Kidz…
“Kalau korang tak keberatan boleh korang bagi tahu kami siapa korang…apa motif korang?”soal Victor.
“Well pertama kali Encik Victor kita bercakap dengan lembut ni yang membuatkan saya semakin tertarik dengan you”ujar si topeng perak…muka Victor merah.
“I like bila muka you merah…cute”sakat si topeng perak yang lain ketawa kecil…
“Boleh kami tahu siapa sebenarnya korang..”X-Trek memandang tepat kearah Sky high…









Melody menekan not-not piano…lagu Love At The Gate berkumandang melalui music piano…
Bunyi tepukan membuatkan Melody tersentak.
‘Kidz??’ terkejut melihat Kidz yang sedang enak melihatnya disatu sudut studio tersebut.
“Miss Cholate a.k.a Melody” ayat pertama yang keluar dari mulut Kidz. Dia berjalan menghampiri Melody.
“Nak main sekali tak?” Melody melemparkan satu senyuman kepada Kidz. Sikit pun tiada riak terkejut diwajahnya bila Kidz sudah mengetahui identitinya yang sebenar.
Kidz mengambil tempat disebelah Melody. Lagu winter sonata dimainkan.
Melody melentokkan kepalanya dibahu Kidz.
Sebaik sahaja Kidz selesai bermain piano. Dia menoleh kearah Melody yang sedang memejamkan matanya dibahu Kidz.  Perlahan-lahan kidz mendekatkan mukanya di muka Melody.
Cuppp!!!
“Walaupun saya cintakan awak ia bukan satu tiket untuk awak merasa bibir saya” ujar Melody. Sebaik sahaja Kidz menjarakkan  wajahnya dengan Melody. Kidz tersenyum mlihat Melody. Sedikit pun dia tidak membuka mata.
“Sky High…. Hanya nama untuk mengaburi pihak Senate. Sudah sampai masanya X-Trek tahu kebenarannya.”  Ucap Melody.
“Kebenaran yang macam mana Sky High tahu. Hanya dengan menglibatkan diri dalam menentang Darkness tanpa memberitahu operasi dekat Senate” sinis nada Kidz. Semua orang tahu. Siapa sahaja yang terlibat dari misi Darkness perlu melaporkan setiap aktiviti meraka dari semasa ke semasa bagi memantau kerja penghapusan.
“Dakness ada di kalangan Senate” ” berkerut dahi Kidz mendengar kata-kata Melody.
tak mungkin kerana magis Senate amat la berkuasa dah untuk dakness menghampiri adalah satu yang mustahil. 
"Ingat tak kes serangan Orges di Molte Forest. Itu semua rancangan dia. Molte Forest kawasan yang suci pun boleh kena ceroboh inikan ibu pejabat Senate." Melody serius.
"Awak harus berhati-hati" pesan Melody.
Kidz hanya mampu menganguk.



     Awan dilangit bertukar warna. Di dinding langit kelihatan beribu orges berterbangan menandakan yang hari kemuncak telah tiba.
Melody sudah memgangguk sebaik sahaja melihat ketibaan Twinkle, Shinee dan Nana.
"Harinya sudah tiba" ucapnya.
    
     Kidz menyerang orges. Hanya dengan sekali panah Orges yang berada disekelilingnya hilang. Negara ini sudah pun kacau-bilau apabila mendengar tiupan 'Rontiz' iaitu sejenis seruling amaran negara itu. Sebaik sahaja Rontiz berbunyi semua Elder terpaksa berkumpul dan berpecah untuk melindungi negara. Pemuja King Of Darkness seperti sudah mencapai tujuannya.
   Izzy mehentak tanah dikakinya. Terbentuk satu kotak yang besar yang memerangkap Orges didalamnya. Ery sudah melancarkan hilang di dalam ilusi kabusnya. Sesekali dia hilang didalam kabus sebelum menyerang Orges di sebalik kabus. Seekor naga air menyerang semua Orges. Victor tersenyum puas. Antara kuasanya yag paling kuat..
   "Kidz pergi biar kami yang uruskan semua ni!!" jerit Izzy.
Kidz perlu menghapuskan Prince Of Darkness sebelum keadaan semakin teruk.
Kidz mengangguk sebelum hilang disebalik kabus Ery.


   Melody dan Shinee terduduk keletihan. Prince yang paling menyusahkan.
"Mengalah?" sinis suara itu.
Shinee mencebik. Sebelum membaling bola cahaya ke arah Prince.
Prince mengelak. Meletus ketawanya.
"Itu je yang kau ada?" . Melody memandang kearah Twinkle dan Nana yang sudah tergantung diatas pokok.
"Baik kau lepas kan mereka" jerit Melody lantang.
Entah macam mana Twinkle dan Nana sudah pun terkena perangkap Prince.

  Shinee sudah pun menghampiri rakannya yang sedang tergantung didahan pokok. Badan
 terpelanting kebelakang.
"Melody" jerit Shinee. Melody mengangguk. Nampaknya ada smagic dikenalan.
"Shinee seru Sween" jerit Melody
 Shinee memejam mata sebelum dia membaca sesuatu. Muncul seekor Pixie kecil berterbangan.
"Lepaskan mereka" arah Shinee kepada Pixie tersebut. Sebelum ia terbang ke arah Nana dan Twinkle yang tergantung.

   Satu anak panah memanah tepat kearah Prince of Darkness. Anak panah itu cukup  membuatkan Prince of Darkness lumpuh.
"Kidz" jerit Melody terkejut  melihat Kidz yang berada disitu.


Bunyi ketawa yang kuat dilangit  cukup membuatkan satu negara lemah. itu melambangkan yang  King sudah pun bangkit.
Shinee mendapatkan Twinkle dan Nana apabila sihir ke atas mereka sudah hilang.
Dari jauh kelihatan Izzy, Ery dan Victor menghampiri mereka.



Kidz dan Melody mengangguk memberi isyarat bersedia.




~Beberapa bulan kemudian~


     Kidz menolak Melody yang sedang enak tidur didahan pokok..
bukk!!
Melody terjatuh dari pokok tu..bunyi ketawa dari Kidz membuatkan Melody bengang.

"KIDZ!!!" jerit Melody.
"Hai honey boney" Kidz tersenyum.
"Apa hai hai." marah Melody. Gila apa orang tengah rehat dia boleh tolak orang dari terjatuh.
"Ala honey boney bila tidur buatkan honey noney geram..rasa nak cium cium tanoa lepas" Kidz ketawa. Muka Melody sudah merah. Malu. Kidz ketawa lepas melihat wajah Melody.


    "Okey kali ni kita nak cawan pusing. Tak payah naik Roller Coster lagi" putus Nana. Victor hanya menganguk. Tangan Nana dicium.
"Apa saja untuk My Queen" ucap Victor penuh romantik.
"Tapi tak rasa ke naik cawan pusing macam budak-budak?" soal Nana tiba-tiba.
"Mana ada. Naik tulah romantik" protes Victor. Dalam hati berdoa jangan la naik Roller coster tu.

"Apa kata kita naik tu nak tak?" cadang Nana. Wajah pucat Victor dipandang. Dia cuba menahan tawa.
"Eeerrrrr.... nak naik tu ke?" soal Victor gagap. Mati la aku. 
Meledak tawa Nana.
"Jangan risau, your Queen tak kejam" pipi Victor dicium.


     Twinkle membuat mimik muka. Izzy menarik pipi Twinkle.
"Sayang tak boleh nak mengutuk Iz, walaupun sikit" ucapnya.
Awak gila. monolog Twinkle
Sekali lagi  pipi Twinkle ditarik
"Sakit la" 
"Kan Iz cakap jangan kutuk Iz walaupun sikit" Twinkle mecebik.
"Tak best la macam ni. tu hak privasi saya" rengek Twinkle tak suka kau isi hatinya boleh diteka orang.
"Kenapa? ala at least Iz taw,  sayang sukakan Iz nak tunggu dia cakap dari mulut mimpi la nak dengar." Sinisnya.
"Ala jangan la macam ni, saya bukan apa saya malu la" luah Twinkle.
"Jangan pernah malu ucapkan cinta" Izzy memeluk Twinkle dari belakang.


    Ery dan Shinee berjalan erat.
"Saya harap tak akan ada lagi kegelapan yang akan merampas kebahagaian mereka" Ery  tersenyum
"Yap tak akan ada yang akan merampas kebahagian mereka lagi" Ery memaut erat bahu Shine.
anak-anak yatin di St. John kelihat gembira bermain.
"mMimpi ngeri mereka sudah pun berarak" ucap Ery.
"Terima kasih untuk segalanya" ucap Shinee. 
"Mereka jugak salah seorang antara keluarga saya"






   Sky high dan X-trek terkejut dengan kemunculan King Darkness. Pengetua Academic Aramaic. Prof Erik orang kuat Senate. 
"Kenapa terkejut?" soalnya.
"Prof belot!!!" jerit Victor. 
" Itu la kuasa " tawanya kuat.
Kedua-dua kumpulan sudah pun kepenatan. Melody masih tergamang. Terkejut kerana Prof Erik yang banyak membantunya selama ini. Sangkanya sebelum ni adalah ketua jabatan Senate.
"Kemenangan kembali menjulang, kalian nak hapuskan aku. Mimpi la. Dulu pun Lady jatuh ditangan aku" Prof Erik menghuluskan tongkat kegelapan yang berada ditangannya.
Melody sudah mengetip bibir. Mama.
King melemparkan bola hitam kerah mereka tapi ditepis oleh Melody.
"Oh masih nak berlawan ya" sinisnya.
"Melody" Kidz menarik tangan Melody supaya mengelakkan Melody dari bertindak sesuka hati.
"Rasakan kegelapan sebenar" Prof Erik mendepakan tangannya ke langit. Langit yang mendung bertukar menjadi kelam. Satu panahan cahaya memancar kearah Prof Erik. Wajah prof Erik bertukar.
(contoh gambar prof erik)

Sebaik Prof Erik bertukar dia menyerang X-Trek dan Sky High bertubi-tubi. Mereka pantas merlari menyelamatkan diri. X-trek berusaha menepis semua serangan King Darkness.

Melody mendapatkan rakan-rakannya yang sudah pun mengalami kecederaan yang teruk.
"Korang perlu kuat" ujar Melody. Air matanya sudah pun jatuh. Tak sanggup melihat kecederaan rakannya yang parah.
"Melody kita akan kalah ke?" soal Shinee.
"Aku tak akan biarkan pembunuh Zero terlepas." tekad Shinee. Dia cuba bangkit.
melody mengenakan Magic kepada sahabat-sahabatnya sebelum mereka jatuh pengsan.
Dia bangkit. Perlahan-lahan dia menghampiri Kidz yang sudah pun terbaring lemah. Ery dan Izzy sudah pengsan. Kelihatan Victor cuba bangkit.
Melody berjalan kearah King.
"Untuk seumur hidup ni saya rasa amat bernilai bila Prof sudi menjadi tempat bergantung saya. memberi semangat tika saya jatuh. Menjadi Rujukan saya untuk tempat kajian. Tapi tak sangka Prof sanggup belot pada negara kita" air mata Melody sudah pun menitik.
"Kau masih mentah Melody, dengan kuasa kau mampu milik apa saja"bangga King.
"Tapi kau tak boleh milik kasih sayang!!" jerit Melody. Hatinya hancur bila mengetahui pembunuh ibu kandungnya adalah orang yang dia amat percayai.
"Kasih sayang?? kau masih kebudakan Melody. Sedangkan kelurga aku sanggup taruhkan kerana kuasa inikan kau budak mentah"
 Melody menghayunkan tangannya. sebelum muncul satu pedang merah yang berapi. 
Jelas kelihatan wajah terkejut Prof Erik .
"Ph...oenix?" terkejut Prof Erik melihat Phoniex ditangan Melody.
"K..au.. anak  Lady Vee?" soal Prof Erik takut-takut..
'Melody mengelap air mata dipipi. Pedang pusaka dipegang erat sebelum dihayun mengena Prof Erik.
"JANGAN"  bunyi jeritan Prof Erik kedengaran.
Melody jatuh tersungkur. Tak sangka tangan ni yang bunuh darah dagingnya sendiri.
Ya. Prof Erik adalah bapa saudaranya. Kerana itu dia cuba menarik minat Prof Erik dan reaksi positive membuatkan Melody bersyukur.
Mama, Mel dah bunuh ahli keluarga Mel sendiri. Wajah Juliet terbayang difikiran sebelum dia pengsan.


~end~

maaf atas kekurangan cerita ni.. ,maaf banyak2..ni je yang termampu. 
maaf jugak atas kelewatan..minggu ni ajak buzy..
maaf kerana cerita ni agak bosan.
maaf jugak kerana cerita ini end dia mcm ni je.
kalau ada apa2 boleh la bagi taw..nnt aidan akan perbaiki lagi mana yang patut...

P/S:maaf sesangat kalau ada yg kurang dan jutaan terima kasih kepada yg sudi bce contengan aidan.

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

xpuas laa bce...
kejap jew dh abis.....huhuhu...

o-ReN berkata...

tanpa nama:
alamak maaf la..
ini je yg saya sempat buat..
maaf*sambil tunduk kepala.*
i/allah saya akan p'baiki nanti dimasa akn dtg..

Nas berkata...

wah dh addicted dgn crita fantasi ! best best.. layan (:.. takpa oren tingktkn usaha dn mutu pnlisan anda :DD

o-ReN berkata...

nas: tq2...dah addicted erk..hheheheh..
nmpknya kena la pi jumpa doktor dekat hospital cinta untuk mendapatkan rawatan...^_^

o-ReN berkata...

nas: tq2...dah addicted erk..hheheheh..
nmpknya kena la pi jumpa doktor dekat hospital cinta untuk mendapatkan rawatan...^_^